Framgångshistorier

Hanna Åberg

Författare, låtskrivare, artist och producent till låten
Find the words and touch the stars

Hanna Åberg Find the words

Nu släpper jag min första låt på 18 år!

Det känns fantastiskt, men också märkligt och läskigt. Denna singel handlar om hur läkande det är att skriva, om att hitta sin röst och att våga använda den.

Här vill jag ge ett stort och innerligt tack till Pia Lerigon – denna inspirerande och stundtals provocerande urkraft till skrivcoach, vars önskemål om en låt till kommande internationella skrivkursmöten inte bara blev startskottet för mitt svåra men roliga projekt, utan också bidrog till att lösa upp en väldigt hård och väldigt tjock knut.


Hanna Åberg 5
Monica Jonsson bild 4

Monica Jonsson

Författare till Ödesbestämda samt Eld på eld

Monica Jonssons båda böcker 2

Jag hittade Pia och hennes kurser ungefär samtidigt som min debutroman krävde att få bli nedskriven, efter att ploten jagat mig ett antal år. Jag kunde inte släppa idén till min bok eller hålla den inne längre.

Pias tredje kurs om hur man planerar en roman var på väg att lanseras, efter det jämförde jag och redigerade mitt råmanus enligt hennes strukturmodell. Men det visade sig även att jag lyckats pricka in flera hinder och vändpunkter på egen hand, då jag läst mycket skönlitterära texter sedan barndomen. Läste såklart både gratiskursen som var väldigt inspirerande, samt tvåan om vem jag är som författare.

Mycket intressant för en psykologi-intresserad person som jag. Strävar väldigt mycket efter att förstå läsaren vilket jag fick hjälp med, dessutom var det en av Pias bonuslektioner om hur man skapar formatmallar i Word som fick mitt skrivande att lossna på allvar.

Tidigare fastnade jag nämligen så fort en textmassa blev för stor för att hantera, men aldrig längre. Självklart har jag även gått Pias fjärde kurs då vi skrivit böcker tillsammans med delmål på tio veckor. Den är perfekt när jag spökskriver åt andra och har tidspress för ett beställt manus!

Hälsningar Monica Jonsson, författare till Ödesbestämda och Eld på eld

Ellinor Wikman

Författare till Möten vi aldrig glömmer och Benellys forever

Pia Lerigon har en energi som är svår att hitta hos andra kursledare. Det är ingen tillfällighet att det är just hon som satsat allt på Skriv en bestseller. Hon brinner för att hjälpa oss författare att skriva en bok som alla vill läsa.

Jag var en av de första som fick möjligheten att gå Pias kurs 2 Bli en bästsäljande författare. Det var sommaren 2021. Efter det har det tillkommit en lång rad viktiga kurser. I somras deltog jag kurs 5, redigeringskursen, och lärde mig otroligt mycket.

Vill du satsa på ditt manus så kan jag verkligen rekommendera Pias kurser.

Hälsningar Ellinor Wikman

Författare till Slussvaktarinnan i Töcksfors (2021), Sommaren med farfar (2021), Kanske vi möts igen (2022), Tistlar på min grav (2023), Möten vi aldrig glömmer (2023) och Benellys forever (2024).

Ellinor Wikman med bok 4b
Shemal Prison guard

Shemal Samuelsson

Författare till The Prison Guard och Min far och min ryggsäck

Shemal i orange dräkt 3

Jag fick Pias kurs 3 som julklapp av min man. Den var mycket trevlig, pedagogiskt upplagd kurs för nya debuterande författare som jag. Jag lärde mig mycket om grundläggande skrivarteknik och vill gärna gå på fortsättnings kurser hos henne. Pia ger både energi och stimulans till sina elever.

Hälsningar: Shemal Samuelsson, författare till the Prison Guard


Sofia Rustan

Författare till Skadedjuret och Plågoanden

Sofia Rustan 2 böcker b

Pia Lerigons tankar om skrivande är en bidragande orsak till att flera förlag blev intresserade av mitt bokmanus och jag skrev avtal med bokförlaget Polaris.

Under flera år lyssnade jag på Pia Lerigons och Johannes Vivers podd, Skrivdrömmar. En underbar podd och förutom att jag älskade att lyssna på Pia och Johannes röster och fina samarbete mellan varandra så lärde jag mig massor om skrivande.

Jag vet specifikt ett avsnitt där Pia pratade om att en intensiv scen i hennes bok skulle flyttas närmare slutet istället för att komma i början, till följd av detta flyttade jag på en stark scen.

Pia Lerigon har en naturligt pedagogisk ton i rösten och kan på ett strukturerat och enkelt sätt bena upp vad som är viktigt att tänka på i skrivprocessen.

Vill du komma vidare i ditt skrivande och öka dina chanser bli utgiven av ett traditionellt förlag, anmäl dig till Pias skrivkurs!

Hälsningar Sofia Rustan, författare till boken Skadedjuret

Sofia Rustan Ny 3b
Flykten med Annelie Ahl beskuren 2

Anneli Ahl

Med hjälp av Pias kurser så har jag hållit fast vid min dröm om att få ge ut en självbiografisk roman! När det kändes tufft och nästintill omöjligt att fortsätta skriva så var Pia och resten av gruppen där och hejade på. Stundtals så gav de tuffa råd och insikter men som gjorde att mitt manus blev antaget och idag är min bok Flykten till verkligheten utgiven på ett traditionellt förlag!

Pias hjärta och drivkraft är att se alla som vill ge ut en bok få göra det och hon är personligt engagerad i var och en och hennes entusiasm och glädje smittar av sig så alla känner sig sedda och bekräftade och Pia skapar ett tryggt forum där man får ställa alla sina frågor och hon leder sina deltagare med en fast hand genom den spännande och tuffa resan som det innebär att skriva en bok. Hon har goda kunskaper och färdigheter kring skrivandets hantverk.

Hälsningar: Anneli Ahl, författare till boken Flykten till verkligheten